Ndërlidhjet

G20 merr masa të nxitë ekonominëLiderët e grupit G20 janë dakorduar që t’i reduktojnë deficitet dhe të ndjekin “politika miqësore të rritjes” ekonomike.

Në deklaratën e përbashkët pas takimit në Toronto të Kanadasë, prioriteti i G20 thuhet të jetë ulja e borxhit dhe shpenzimeve afatshkurta për nevojat e karburantit.

Deklarata thotë se “ekonomitë e zhvilluara u janë përkushtuar planeve për përgjysmimin e deficiteve deri në vitin 2013, dhe stabilizimin apo reduktimin e borxhit të qeverisë deri në vitin 2016”.
XS
SM
MD
LG