Ndërlidhjet

SHBA: Uragani i pengon përpjekjet në Gjirin e Meksikës


Afrimi i stuhisë së parë atlantike në vitin 2010, i ka ndalur disa përpjekje për pastrim nga kompania BP në Gjirin e Meksikës, ku ka rrjedhje të mëdha të naftës.

Qendra kombëtare e Shteteve të Bashkuara për stuhi, me seli në Majami, tha se stuhia tropikale, Aleks, është shndërruar në uragan dhe era ka arritur shpejtësinë prej 120 kilometrash në orë.

Ai është drejtuar kah kufiri Teksasi – Meksika.

Njëherësh, uragani Aleks pritet se do t’i pengoj përpjekjet për pastrimin e rrjedhjes së naftës në Gjrin e Meksikës.
XS
SM
MD
LG