Ndërlidhjet

Bogdanoviq: Nuk mund të lejohet hapja e gjykatës në Mitrovicë


Ministri për Kosovën në qeverinë e Serbisë, Goran Bogdanoviq, deklaroi se nuk mund të lejohet hapja e gjykatës në Mitrovicë, e paralajmëruar për 15 korrik.

Në një intervistë për gazetën Veçernje Novosti, ai tha se “dëshirojmë ta dijmë se cili është juridiksioni i atij gjyqi dhe me çfarë ligjesh do të gjykohet, pasi këtë nuk mund ta imponojnë as EULEKS-i e as pushteti në Kosovë”.

Në këtë kuadër, zoti Bogdanoviq theksoi se po zhvillohen bisedime të Ministrisë së drejtësisë së Serbisë me EULEKS-in.
XS
SM
MD
LG