Ndërlidhjet

Rezervat e jashtme të Kinës arrijnë rekord


Rezervat valutore në Kinë vazhdojnë të rriten. Banka e Kinës njoftoi se rezervat e këmbimeve të jashtme arritën rekordin prej 2.454 trilionë dollarësh në fund të muajit qershor.

Banka tha se rezervat e huaja – tashmë më të mëdhatë në botë – janë rritur për 15.1 për qind nga një vit më parë. Rezervat e Kinës kanë arritur kulmin në vitet e fundit kryesisht për shkak të investimeve të huaja dhe tepricave të mëdha të tregut.
XS
SM
MD
LG