Ndërlidhjet

Bullgaria bëhet pjesë e projektit rusRusia dhe Bullgaria do të nënshkruajnë sot një marrëveshje paraprake, që i mundëson Bullgarisë të jetë pjesë e gazsjellësit “Rryma e Jugut”.
Ky projekt synon të transportojë 63miliardë metër kub gaz në vit nga Rusia drejt Evropës.

Projekti “Rryma e Jugut” shihet si rival i gazsjellësit Nabuko, që mbështetet nga Bashkimi Evropian. Nabuko parashihet të transportojë 31 miliardë metër kub gaz nga rajoni i Kaspikut dhe Lindjes së Mesme drejt Evropës.
XS
SM
MD
LG