Ndërlidhjet

Drashkoviq: Serbia të pranojë realitetin në KosovëSerbia duhet ta pranojë realitetin dhe ta ndryshojë strategjinë ndaj Kosovës. Tani synimi duhet të jetë mbrojtja e serbëve dhe e trashëgimisë fetare në Kosovë, me garanci ndërkombëtare, ka thënë Vuk Drashkoviç.

“Beogradi duhet të respektojë realitetin në Kosovë, realitetin e botës në të cilën jetojmë dhe strategjinë shtetërore t'ia përshtasë synimeve reale", ka thënë lideri i Lëvizjes së Rimëkëmbjes Serbe.

Ai ka bërë thirrje për ndryshimin e Kushtetutës së Serbisë, e cila e pamundëson strategjinë e tillë.

“Serbia nuk ka kurrfarë sovraniteti shtetëror mbi Kosovën. E gjithë Serbia e di se Kosova realisht nuk është krahinë në kuadër të Serbisë. Ajo është jashtë çdo kontrolli të pushtetit dhe shtetit të Serbisë”, tha Drashkoviq.

Sipas tij, këtë e dinë të gjithë në Serbi, por askush nuk don ta thotë.

“Kjo nuk do t’i sjellë të mira as këtij shteti, e as popullit tonë”, tha Drashkoviq.
XS
SM
MD
LG