Ndërlidhjet

Londra dhe Berlini e kundërshtojnë taksën e BE-sëBritania e Madhe dhe Gjermania e kanë hedhur poshtë propozimin për tatimim direkt në nivel të Bashkimit Evropian.

Pjesa kryesore e buxhetit të BE-së mbushet nga kontributet e vendeve anëtare, por tash Brukseli kërkon mënyra të reja për të siguruar fonde.

Komisioni Evropian po e shqyrton vendosjen e tatimit në transakcionet bankare, në trafikun ajror dhe në emetimin e dioksid karbonit.

Ministria e Financave në Londër tha se do të vërë veto ndaj çfarëdo plani për vjeljen e drejtpërdrejtë të taksave nga Brukseli.

Gjermania porositi se taksa e tillë bie ndesh me politikën e qeverisë në Berlin.

Komisioni Evropian shpenzon 130 miliardë euro në vit. Pjesa më e madhe e parave shkon për subvencionet në bujqësi dhe projektet rajonale, siç është ndërtimi i rrugëve.
XS
SM
MD
LG