Ndërlidhjet

Kazakistan: Ushtrime ushtarake me SHBA-të, Britaninë


Forcat e Shteteve të Bashkuara dhe ato britanike do tu bashkohen forcave të Kazakistanit për ushtrime të përbashkëta 10 ditëshe, të cilat do të fillojnë të hënën.

Ministria e mbrojtjes e Kazakistanit thotë se do të marrin pjesë më se 1000 ushtarë, përfshirë edhe një kontigjent të madh të forcave mobile ajrore të këtij vendi.

Atasheu i mbrojtjes së Britanisë, Simon Ficgibon, tha se qëllim i ushtrimeve ushtarake është gjenerimi i “aftësisë mbrojtjës paqësore të NATO-s”, e cila do të mund të vendosej në operacionet e mbëshjtetjes paqësore të mandatuara nga Kombet e Bashkuara.
XS
SM
MD
LG