Ndërlidhjet

Hamarberg: Të ndalet kthimi i detyruar i romëveKomisioneri i Këshillit të Evropës për të drejtat e njeriut Tomas Hamarberg tha se vendet e Evropës perëndimore duhet ta ndalin kthimin e detyrueshëm të romëve në Kosovë.

“Një numër i madh i romëve nga Kosova ka qenë i detyruar të ikë që të mbijetojë, gjë që ka shkaktuar humbjen dhe asgjësimin e dokumentave të tyre”, ka thënë Hamarberg.

Sipas tij, për shkak të mungesës së dokumentave, romët kanë probleme të fitojnë dokumenta personale që të mund të jetojnë dhe t’i realizojnë të drejtat në vendin ku janë strehuar.
XS
SM
MD
LG