Ndërlidhjet

Afganistani dhe Finlanda, dy ekstremet e ushqimit të sigurtAfganistani dhe nëntë shtete afrikane kryesojnë në nivel botëror për pasigurinë e ushqimit.

Studimi i zhvilluar nga “The Food Security Risk” përfshin 163 shtete dhe zhvillohet në bashkëpunim me Programin Botëror të Ushqimit, agjenci e OKB-së.
Afganistani, Kongoja, Burundi, Eritreja, Sudani, Etiopia, Angola, Liberia, Çadi dhe Zimbabve janë vendet me rrezik ekstrem sa i përket sigurisë së ushqimit.

Vendi me ushqimin më të sigurtë në botë është Finlanda e ndjekur nga Suedia, Danimarka, Norvegjia dhe vendet e Amerikës së Veriut.
XS
SM
MD
LG