Ndërlidhjet

Bisedime Londër-Teheran rreth rastit AshtianiAlistair Burt, nga Ministria e Jashtme e britanike është takuar me të dërguarin iranian në Londër lidhur me rastin e Sakineh Mohamadi Ashtiani. Kjo e fundit përballet me dënimin me vdekje për sjellje imorale. Më herët Ashtiani ishte dënuar me ekzekutim me gurë, dënim që ndonëse mbeti kapital, ndryshoi llojin e ekzekutimit, pas presionit ndërkombëtar.

Në takim u diskuta dhe rasti i shtatë drejtuesve Baha’i, të dënuar gjatë javëve të fundit në Iran.

Burimet britanike nuk saktësuan detaje për vendin e takimit.
XS
SM
MD
LG