Ndërlidhjet

Grevë e refugjatëve iranian në GreqiRefugjatët iranian në Greqi e kanë nisur një grevë urie me kërkesën që autoritetet greke të procedojnë aplikacionet e kërkesave të tyre për azil.

Refugjatët ankohen se shteti grek ka vonuar trajtimin e këtyre kërkesave për 9 vjet. Aktivistët e të drejtave të njeriut rregullisht nënvizojnë sistemin jo të mirë grek që refugjatëve t’iu garantohet azili i kërkuar. Çdo vit në këtë vend vetëm 0.04 % e kërkesave për azil trajtohen dhe pranohen nga autoritetet.

Dy nga 5 grevistët Iranian, që janë vendosur para zyreve të OKB-së, refuzojnë të ushqehen që një muaj.
XS
SM
MD
LG