Ndërlidhjet

KNKK: Shtetet e Ballkanit të bëjnë më shumë për të pagjeturitKomiteti Ndërkombëtar i Kryqit të Kuq u ka bërë thirrje qeverive në ish Jugosllavi të bëjnë më shumë për të zbardhur fatin e 15 mijë të pagjeturve nga luftërat e viteve të ‘90.

“Pas këtyre statistikave të thata qëndrojnë individë, burra, gra dhe fëmijë, jetët e të cilëve u ndanë më dysh nga dhuna e paparë”, tha kreu rajonal i KNKK-së, Pol Anri.

“Është çështje fundamentale dinjiteti dhe përgjegjësie politike që mijëra familjet e prekura të marrin lajme dhe përkrahje. Për t’i përmbushur obligimet e tyre, shtetet në Ballkanin Perëndimor duhet të bëjnë shumë më tepër”, tha Arni, në hapje të ekspozitës së KNKK-së me titull “Jetët e zhdukura”.

Projekti “Jetët e zhdukura” i sjell rrëfimet e 15 njerëzve nga Kroacia, Bosnja, Serbia dhe Kosova, familjarët e të cilëve janë zhdukur gjatë luftrërave.
XS
SM
MD
LG