Ndërlidhjet

Kruqi i Kuq: 15 mijë të zhdukur nga luftërat në BallkanKryqi i Kuq ka përsëritur sot thirrjen ndaj qeverive të vendeve të Ballkanit, që të bëjnë më shumë për zbardhjen e fatit të personave të pagjetur nga lufta e fundit në ish Jugosllavi.

Sipas kësaj organizate 15 mijë veta llogariten të humbur nga luftërat në Bosnjë, në Kroaci dhe në Kosovë. Në Bosnjë sot llogariten 10’500 persona të pagjetur, në Kroaci 2392 dhe në Kosovë 1839.

Thirrja e Kryqit të Kuq u bë me rastin e 30 Gushtit, Ditës Ndërkombëtare të Personave të Zhdukur.
XS
SM
MD
LG