Ndërlidhjet

OKB thërret mbledhje për rritjen e çmimit të ushqimitOrganitata e Kombeve të Bashkuara për Bujqësi dhe Ushqim ka thirrë një mbledhje speciale për rritjen e çmimeve të ushqimit, vetëm një ditë pasi Rusia tha se do ta zgjërojë ndalesën e eksportit të drithërave deri në korrjet e vitit tjetër.

Vendimi i Rusisë erdhi pas temperaturave të larta dhe zjarreve të shumta që shkumbuan shumicën e të mbjellave në këtë vend.

Raportohet se vendimi i Rusisë pjesërisht ka ndikuar në rritjen e çmimeve të ushqimit prej 5 %.
XS
SM
MD
LG