Ndërlidhjet

Islandë: Kërkohet gjykimi i ish kryeministrit


Komisioni parlamentar i Islandës ka kërkuar që ish kryeministri konservator Geir Harde (Geir Haarde) dhe tre anëtar të kabinetit të tij, për shkak të krizës financiare të vitit 2008, të nxirren para Gjyqit të lartë të drejtësisë.
Komisioni ka miratuar konkluzionet e raportit, në të cilin thuhet se mos angazhimi i liderëve shtetëror dhe bankier, kishte ndikuar në kolapsin e sistemit të bankave, që solli vendin para një krize të llahtarshme ekonomike.
XS
SM
MD
LG