Ndërlidhjet

Rusia shton përpjekjet për kontrollin e ArktikutRusia ka shtuar kërkimet në Arktik me shpresën që të gjejë më shumë prova në mbështetje të pretendimeve territoriale në rajon. Rreth çereku i burimeve natyrore të pazbuluara të naftës e gazit në botë besohet se gjenden në Arktik.

Rusia do të nisë një ekspeditë kërkimore në Arktik muajin e ardhshëm, njoftuan zyrtarët në Kremlin.

Rusia, Kanadaja dhe Danimarka kanë thënë se do t'ia dërgojnë pretendimet e tyre Kombeve të Bashkuara lidhur me të drejtat respektive mbi Arktikun.
Një pretendim i ngjashëm nga Rusia është bërë dhe në vitin 2001, por është kthyer pas nga OKB-ja për mungesë provash.
XS
SM
MD
LG