Ndërlidhjet

Gjykata: Sejdiu – e ka shkelur Kushtetutën


Gjykata Kushtetuese e Kosovës ka konstatuar se presidenti i Republikës së Kosovës, Fatmir Sejdiu, “e ka shkelur seriozisht Kushtetutën e Kosovës”, përkatësisht nenin 88.2.

Gjykata ka konstatuar se shkelja ka të bëjë me mbajtjen e njëkohshme të postit të presidentit të Republikës dhe të kryetarit të Lidhjes Demokratike të Kosovës.

Vendimi i Gjykatës Kushtetuese të Kosovës është marrë me shumicë votash.

Këtë çështje e kishte inicuar Naim Rrustemi dhe 31 deputetë të tjerë të Kuvendit të Kosovës, më 25 qershor të vitit 2010.

Tash sa kohë është debatuar për faktin nëse është në harmoni me Kushtetuën e Kosovës mbajtja e dy posteve nga ana e presidentit Fatmir Sejdiu.
XS
SM
MD
LG