Ndërlidhjet

Danimarkë: Libër për karikaturat e Profetit MuhamedSot në Danimarkë doli në treg një libër rreth krizës që shpërtheu pesë vjet më parë nga një gazetë daneze, që botoi karikatura të profetit Muhamed.

Libri "Tirania e Heshtjes" i autorit Fleming Rouz doli në kohën e shqetësimeve nga përplasja e mundshme me botën myslimane, teksa Danimarka u përball me dy alarme të sigurisë.

Karikaturat nxitën trazira në mbarë botën myslimane, dhe çuan në dhunë kundër interesave daneze.

Vetë autori Rouz disa herë është kërcënuar me vdekje.
XS
SM
MD
LG