Ndërlidhjet

Serbia i jep fund rekrutimit ushtarakSerbia tha sot se do t'i japë fund shërbimit të detyrueshëm ushtarak duke filluar nga 1 janari, 2011.

Masat janë pjesë e planit nga viti 2004 për zvoglimin e trupave në një kontingjent më të vogël ushtarak profesional.

Rreth 30 % e buxhetit të Serbisë aktualisht shpenzohet për pensionet dhe ish personelin e ushtrisë.

Në bazë të ligjit të ri, ushtria serbe do të reduktohet nga 43 mijë trupa në 30 mijë.
XS
SM
MD
LG