Ndërlidhjet

Rusët "rrëmbejnë" Nobelin në fizikëRusët Andre Geim adhe Konstantin Novosellov fituan çmimin Nobel në fizikë për vitin 2010. Ata janë nderuar me çmim për shkak të eksperimenteve të jashtëzakonshme me karbonin shume të hollë. Të dy shkencëtarët, Geim 51 vjeç dhe Novosellov, 36 vjeç, bashkëpunojnë ngushtë me universitetet britanike.

Nobeli i parë i këtij viti ishte në mjeksi dhe shkoi dje tek britaniku Robert Eduards për zbulimin e trajtimit in vitro. Vatikani ka kritikuar dje zgjedhjen e Komitetit Nobel për fituesin e çmimit Nobel në mjeksi.
XS
SM
MD
LG