Ndërlidhjet

Bruksel: BE–K. Jugore nënshkruajnë marrëveshje tregtare


Bashkimi Evropian dhe Koreja Jugore kanë nënshkruar një marrëveshje për tregti të lirë, që mendohet se do ta nxisë tregtinë për afro 41 miliardë dollarë në vit.

Kjo është marrëveshja e parë e BE-së për tregti të lirë me këtë vend aziatik, e cila do të hyjë në fuqi më 1 korrik 2011.

Marrëveshja duhet të ratifikohet nga Koreja Jugore, vendet anëtare të Bashkimit Evropian dhe nga Parlamenti Evropian.
XS
SM
MD
LG