Ndërlidhjet

Dy amerikanë dhe një qipriot fitojnë Nobelin për EkonomiDy amerikanë dhe një britaniko-qipriot janë shpërblyer me Çmimin Nobel për Ekonomi për zhvillimine teorive, të cilat ndihmojnë të kuptohet se si ndikojnë politikat ekonomike në papunësinë.

Akademia Suedeze e Shkencave shpalli sot se çmimi u ndahet shkencëtarëve Peter Diamond, Dale Mortensen dhe Christofer Pissarides.

Bertil Holmlund, kryesues i komitetit i cili e shpalli çmimin, tha se teoritë që ata i zbuluan mund të shkojnë përtej tregut të punës.
XS
SM
MD
LG