Ndërlidhjet

Moskë: Për vizitë arrinë presidenti i Venezuelës


Presidenti i Venezuelës, Hugo Çavez, sot arrinë për vizitë në Rusi, me qëllim që t’i forcoj lidhjet e dyanshme.

Pritet që në agjendë të takimit të tij me zyrtarët e lartë rusë, do të jetë edhe marrëveshja për zhvillimin e energjisë atomnike dhe blerja e tankeve ruse.

Në të kaluarën , Hugo Çavez, ka blerë së paku 5 miliarda dollarë armatim nga Rusia, përfshirë aeroplana luftarakë, sisteme raketore kundër-ajrore dhe tanke.

Moska, që synon eskportimin e teknologjive të energjisë atomike, i mbronë marrëveshjet e saj me Venezuelën, e cila është nënshkruese e marrëveshjeve për moszgjerim.
XS
SM
MD
LG