Ndërlidhjet

Irani i eliminon lëndët 'perëndimore'Një zyrtar i lartë i ministrisë së Arsimit në Teheran tha se Irani nuk do të lejojë universitetet e veta që të fillojnë të ligjërojnë lëndë të caktuara, të cilat duken si "tepër perëndimore".

Abolfazli Hasani citohet t'i ketë thënë gazetës "Arman" se "zgjërimi i 12 lëndëve në shkencat shoqërore, si ligji, studimet për gruan, të drejtat e njeriut, menaxhmenti, filozofia sociologjike, psikologjia dhe shkencat politike do të rishikohen".

Ai tha shqyrtimi synon "që t'i bëjë këto lëndë më kompatibile me mësimet e Islamit".
XS
SM
MD
LG