Ndërlidhjet

Suedia kritikon Gjykatën EvropianeSuedia kritikoi Gjykatën Evropiane për të Drejtat e Njeriut se është jo efikase dhe dërgon mesazhe të ndryshme se si duhet të merren shtetet me deportimin e azilkërkuesve nga Iraku.

Gjykata Evropiane ka një grumbull ankesash të azilkërkuesve irakianë dhe nuk i jep prioritet rasteve urgjente, ka thënë Bordi Suedez i Migrimit.

Drejtori i agjencisë, Mikael Ribenvik tha se Suedia nuk pranuar asnjë udhëzim të qartë nëse duhet të anulojë të gjitha deportimet e azilkërkuesve irakianë ose jo.

Të martën, Këshilli i Evropës- një mekanizëm mbikëqyrës i të drejtave të njeriut- i afërt me Gjykatën Evropiane, kritikoi shtetet evropaine se po i deportojnë azilkërkuesit irakianë, duke thënë se po shkelin kështu vendimin e gjykatës.

"Megjjthatë, ndërsa Irlanda ka marrë instruksione zyrtare nga gjykata për të anuluar të gjitha deportimet në Irak, Suedia nuk ka marrë ndonjë instruksion të tillë", ka thënë Ribevnik.
XS
SM
MD
LG