Ndërlidhjet

DASH: Serbia diskriminon disa grupe fetare


Liria e besimit në Serbi është e garantuar me kushtetutë, por ka diskriminim të grupeve të caktuara fetare, thuhet në raportin vjetor të Departamentit të Shtetit.

Raporti vlerëson se në Serbi nuk ka religjion shtetëror, por thuhet se Kisha Ortodokse serbe dhe disa bashkësi fetare "tradicionale" kanë trajtim më të privilegjuar.

Respektimi i lirive të besimit ende mbetet problematik për shkak të interpretimit të ligjit mbi bashkësitë fetare, kurse hetimet policore në rastet e vandalizmit dhe fjalimit të urrejtjes shpesh herë janë të ngadalshme dhe nuk janë të plota, thuhet në raport.
XS
SM
MD
LG