Ndërlidhjet

Tigrat mund të zhduken për 12 vjetEkspertët i kanë thënë konferencës ndërkombëtare në Shën Peterburg se tigrat e egër mund të zhduken për 12 vjet nëse nuk ndërmerren masa urgjente për mbrojtjen e tyre.

Dekadat e tëra të shpyllëzimit dhe shkatërrimit të mjedisit e kanë zvogëluar numrin e tigrave të egër në rreth 3.200 nga 100.000 sa ishin një shekull më parë.

Xhejms Lip, drejtor i Fondit për Kafshët e Egra i tha konferencës se nëqoftëse nuk ndërmerren masa të duhura, tigrat mund të zhduken deri në vitin 2022.

Banka Botërore ka vlerësuar se mund të duhen të paktën 350 milionë dollarë për pesë vitet e ardhshme për mbrojtjen e këtyre kafshëve që jetojnë në Butan, Kamboxhë, Kinë, Indi, Laos, Malajzi, Birmani, Nepal, Rusi, Tajlandë dhe Vietnam.
XS
SM
MD
LG