Ndërlidhjet

Ashtiani nuk do të ekzekutohetEkziston një mundësi e mirë që Sakineh Ashtiani të mos ekzekutohet, deklaroi Mohamaed Larixhani, kreu i Këshillit për të Drejtat e Njeriut në Iran. Larixhani theksoi se “ka ndihmuar së tepërmi për uljen e dënimit të Ashtianit”.

Kjo e fundit ishte dënuar me ekzekutim me gurë për tradhëti bashkëshortore dhe bashkëpunim në vrasjen e të shoqit. Nën trysninë ndërkombëtare ekzekutimi me gurë u zëvendësua me varje në litar.
XS
SM
MD
LG