Ndërlidhjet

Rritja ekonomike në SHBA më e madhe sesa pritejEkonomia në Shtetet e Bashkuara është rritur 2.5 përqind në tremujorin e tretë, më shumë sesa është vlerësuar, por jo aq sa nevoitet për të zvogluar shkallën e papunësisë.

Departamenti i Tregtisë njoftoi se rritja e Bruto Prodhimit Shoqëror është rezultat i eksportit dhe rritjes së shpenzimeve, transmeton Reuters.

Treguesit e rritjes ekonomike megjithate kanë mbetur nën 3.5 përqind, për të cilën ekonomistët thonë se është e nevojshme që të ulet shkalla e papunësisë prej 9.6 përqind.

XS
SM
MD
LG