Ndërlidhjet

Ritet niveli i gazrave serrëKoncentrimi i gazrave serrë në atmosferë ka arritur nivelin më të lartë, që nga kohërat para-industriale, ka thënë Organizata Botërore Meteorologjike.

Përqendrimi i dikosidit të karbonit, metanit dhe oksidit nitrik ka vazhduar të rritet në vitin 2009, pavarësisht uljes ekonomike, ka thënë agjencia e OKB-së, në buletinin e fundit për gazrat serrë.

Sasitë e mëdha të gazit serrë në atmosferë shkaktojnë ngrohjen globale, e rrjedhimisht edhe ndyrrssmet klimatike.
XS
SM
MD
LG