Ndërlidhjet

Irlanda shpall planin e kursimitIrlanda shpalli masat më të ashpra buxhetore në histori në planin e saj katër-vjeçar, gjatë të cilës kohë pritet të kursehen 20 miliardë dollarë.

Plani ka për qëllim që të shkurtojë 10 miliardë euro nga shpenzimet dhe të rrisë 5 miliardë në taksat shtesë në mënyrë që të luftojë deficitin më të keq evropian.

Ky plan është si parakusht që Irlandës t’i jepet kredia nga BE dhe FMN-ja, që kap shumën prej 85 miliardë euro.
XS
SM
MD
LG