Ndërlidhjet

OKB: Të bëhet më shumë për viktimat e dhunuara në Bosnje


Një zyrtare e OKB-së ka thënë se duhet punuar më shumë në ndjekjen e rasteve të dhunimeve që kanë ndodhur gjatë luftës së Bosnjes.

Përfaqësuesja Speciale e OKB-së për Dhunën Seksuale në Konfilkte, Margot Wallstroem, tha se janë vetëm 12 raste që janë përndjekur nga rreth 50 mijë deri në 60 mijë viktima që vlerësohet të jenë në Bosnje.

Duke folur në Sarajevë, ajo tha se legjislacioni është miratuar në Bosnje, por zbatimi i ligjeve është i ngadalshëm dhe i paefektshëm.
XS
SM
MD
LG