Ndërlidhjet

Egjipti voton në zgjedhjet parlamentare


Nën masa të forta të sigurisë, Egjipti po i zhvillon sot zgjedhjet paralamentare, që pritet ta forcojnë kontrollin e partisë në pushtet.

Partia Nacional-Demokratike pritet të fitojë shumicën nga 508 ulëset në parlament dhe të shënojë tjetër fitore, pasi që presidenti Hosni Mubarak të mbushë 10 vendet e rezervuara me të emëruarit e tij.

Grupet për të drejtat e njeriut thanë se zgjedhjet që tani janë njollosur me arrestimin e aktivistëve opozitarë dhe kufitzimet ndaj kandidatëve të tyre.

Rreth 41 milionë qytetarë të Egjiptit kanë të drejtë vote.

Rezultatet e pare pritet të hënën.
XS
SM
MD
LG