Ndërlidhjet

BE: Rritje e shpejtë e ekstremistëve në Evropë


Kryetari i Komisionit Evropian, Jose Manuel Barroso tërhoqi vërejtjen se kontinenti po ballafaqohet me rritjen e shpejtë të populizmit, shovinizmit dhe ideve ekstremiste.

Ai ka kërkuar nga liderët politikë evropianë që të luftojnë kundër “manipulimit të frikës dhe argumenteve iracionale”, të cilat ai tha se po e ushqejnë populizmin në shumë shtete.

Barroso tha po ashtu se është i shqetësuar nga rritja e nacionalizmit dhe ksenofobisë.
XS
SM
MD
LG