Ndërlidhjet

Mbështetësit e WikiLeaks-it premtojnë sulme në internetMbështetësit e Wikileaks-it kanë premtuar se do të vazhdojnë "luftën e të dhënave" në mbrojtje të lirisë së internetit.

Një grup i quajtur "Anonymous" ka nisur sulmet në internet kundër kompanive që refuzojnë të bëjnë biznes me Wikileaks-in.

Caqe të sulmeve të tyre kanë qetë kompanitë Visa, Mastercard dhe Paypal. Amazon duket të jetë caku i rradhës për këtë grup.

Në një letër të postuar në internet grupi thoshte se "qëllimi është i thjeshtë: Të fitojmë të drejtën për ta mbajtur internetin jashtë kontrollit të çdo kompanie, grupi apo qeverie".

Kompania Paypal e ka pranuar se i ka prerë shërbimet për WikiLeaks-in si rezultat i presionit të qeverisë amerikane.
XS
SM
MD
LG