Ndërlidhjet

HRW kërkon të hetohen akuzat e Dik MartitOrganizata Humans Right Watch u bëri thirrje SHBA-ve dhe BE-së të kërkojnë hetime të hollësishme dhe të paanshme në Kosovë dhe në Shqipëri lidhur me akuzat për krime të kryera nga ish pjesëtarët e UÇK-së.

Hetimet në Shqipëri duhet t’i zhvillojnë organet e drejtësisë, ndërsa në Kosovë misioni i Bashkimit Evropian, thotë HRW.

Njoftimi i organizatës për të drejtat e njeriut pasoi pretendimet e raportuesit të Këshillit të Evropës, Dik Marti, i cili ka ngritur akuza për rrjete kriminale në periudhën e pas luftës në Kosovë.
XS
SM
MD
LG