Ndërlidhjet

Martonji: Rasti i Martit të mos ndikojë në dialog


Shefi i diplomacisë hungareze Janosh Martoni ka shfaqur “brengosjen që po vonohet dialogu Prishtinë-Beograd” dhe ka thënë se në nisjen e këtij dialogu nuk duhet të ndikojë hetimi i mundshëm kundër kryeministrit Hashim Thaçit.

Duke paraqitur programin hungarez për kryesimin e radhës së presidencës së BE-së, Martonji ka thënë se bisedimet Prishtinë-Beograd duhet të fillojnë me çështjet neutrale dhe teknike.

Ai ka theksuar se akuzat e Këshillit të Evropës për përfshirje të kryeministrit Thaçi në krime lufte janë shqetësusese.

“Është çështje e drejtësisë që të sjellë provat, e vetëm atëherë mund të nxjerrim përfundimet politike”, ka thënë Martonji.
XS
SM
MD
LG