Ndërlidhjet

Thellohet bashkëpunimi Rusi-IndiPresidenti i Rusisë Dimitri Medvedev e filloi vizitën në Indi me nënshkrimin e një sërë marrëveshjeve.

Marrëveshjet përfshijnë kontratën afatgjatë për dizajnimin dhe zhvillimin e përbashkët të gjeneratës së re të aeroplanëve të padukshëm për radarët.

Marrëveshje tjetër është ajo që Rusia t'i zgjërojë kapacitetet në një reaktor bërthamor në jug të Indisë, ku tashmë janë ndërtuar dy reaktorë rusë.

Pritet që India të kërkojë nga Moska ta mbështesë përpjekjen e Nju Delhit për ulëse të përhershme pas ristrukturimt të mundshëm të Këshillt të Sigurimit.
XS
SM
MD
LG