Ndërlidhjet

Kacin: Raporti i Martit s'mund të pengojë dialogun


Raportuesi i Parlamentit Evropian për Serbinë, Jelko Kacin konsideron se raporti i Dik Marti për tregtinë me organet njerëzore në Kosovë, nuk mund të jetë justifikim për të mos filluar dialogun Prishtinë-Beograd.

Kacin u ka thënë mediave serbe se ai dialog nuk do të nisë në nivel të presidentëve, as të kryeministrave apo ministrave, por në nivele më të ulta.

“Për këtë arsye, kjo nuk mund të jetë argument, apo justifikim që dialogu të mos fillojë, sepse ai do të meret me përmirësimin e kualitetit të jetës se njërëzve të rëndomtë, dhe kërkimin e zgjidhjeve të cilat do të ishin në interes të të dy palëve”, ka thënë Kacin.

Ai ka theksuar se për të ka qenë shokuese jo vetëm përmbajtja e raportit të Dik Martit, por edhe fakti se “aty nuk ka elemente konkrete të provave”.

Kacin ka thënë se pret nga njeriu që ka qenë prokuror që të ofrojë diçka më shumë, ndonjë provë shtesë.
XS
SM
MD
LG