Ndërlidhjet

Raporti: SHBA-të planifikojnë biseda të reja atomike me Rusinë


E përditshmja Nju Jork Tajms ka raportuar se qeveria e Shteteve të Bashkuara planifikon t’i vazhdoj negociatat për armatim atomik me Rusinë, vitin e ardhshëm, me shpresë se do të siguroj kufizime legale për armatim më të vogël bërthamor.

Në përgjithësi armatimi taktik u referohet atyre me rreze veprimi deri në 645 kilometra apo më pak.

Nju Jork Tajmsi shkruan se Shtetet e Bashkuara i mbajnë afro 500 armatime taktike.

Sipas raportit, Rusia ka deri në 6 mijë sosh.

Gazeta thekson se ky armatim shihet si më i ndjeshmi ndaj vjedhjeve dhe diversionit.
XS
SM
MD
LG