Ndërlidhjet

Estoni: Vendi i 17 që e përdorë euron në BE


Estonia është vendi i 17 në BE, që zyrtarisht e ka filluar përdorimin e euros.

Në mesnatë, shtetasit e këtij vendi të vogël baltik, e kanë filluar shkëmbimin e krunës së vjetër me euro.

Kështu, Estonia iu bashkua vendeve të eurozonës, që në këtë periudhë ballafaqohen me probleme, të cilat janë shkaktuar nga borxhet, e veçanërisht në Greqi, Spanjë, Portugali dhe Irlandë.
XS
SM
MD
LG