Ndërlidhjet

Rritet kostoja e projektit GalileoVlera e sistemit satelitor navigues Galileo është rritur sot me 1.9 miliardë dollarë. Fillimisht Komisioni Evropian e kishte llogaritur vlerën e këtij projekti në 3.4 miliardë euro.

Sistemi Galileo synon të konkurrojë projektin amerikan GPS dhe pritet të jetë funksional në vitin 2014.

Sipas dokumentave të diplomacisë ameirkane të publikuara nga Wikileaks-i Beri Smutni e kishte cilësuar projektin Galileo si "një ide e marrë" dhe humbje të taksapaguesve evropianë. Smutni drejtonte projekti Galileo.
XS
SM
MD
LG