Ndërlidhjet

Ambasada amerikane mirëpret shtyrjen e rritjes së pagave


Ambasada amerikane në Prishtinë ka mirëpritur vendimin e kryeministrit Thaçi për të shtyrë pagesën e rritjes së pagave, derisa Kuvendi të miratojë buxhetin e vitit 2011.

“Vendimi i kryeministrit tregon respekt për sundimin e ligjit dhe rendin kushtetues në Kosovë”, thuhet në deklaratën e ambasadës së SHBA-ve.

“Udhëheqësia kërkon marrjen e vendimeve të vështira. Sot, kryeministri tregoi se qeverisja e mirë është prioritet i Kosovës. Ky ishte vendim i drejtë”.

“Ne besojmë në garancitë e kryeministrit se qeveria do të vazhdojë angazhimin e saj për shërbyesit publikë të Kosovës dhe presim që Kuvendi të miratojë buxhetin e vitit 2011 në ditët e para të afatit të ri”, vijon komunikata.

Sipas ambasadës amerikane, “rritja e vazhdueshme ekonomike dhe zhvillimi i Kosovës varen nga partneriteti i fortë me aleatët e saj dhe instictucionet financiare ndërkombëtare”.

“Sot, Kosova ka treguar se është një partner i fortë dhe i besueshëm”, thuhet në komunikatën e ambasadës amerikane në Prishtinë.
XS
SM
MD
LG