Ndërlidhjet

SHBA: Zgjedhjet e menjëhershme – sfidë për Egjiptin


Zëdhënësi i Departamentit amerikan të shtetit, Filip Krouli, tha se për Egjiptin do të jetë sfidë mbajtja e menjëhershme e zgjedhjeve të lira.

“Nëse presidenti Mubarak tërhiqet sot, sipas Kushtetutës ekzistuese, ashtu siç unë e kuptoj, do të duhej të mbaheshin zgjedhjet brenda 60 ditësh. Pyetja, që do të shtrohet, është nëse sot Egjipti është i përgatitur për të pasur zgjedhje të hapura, garuese, duke marrë parasysh të kaluarën, ku sinqerisht, zgjedhjet ishin më pak të lira dhe korrekte”, tha mbrëmë vonë, zëdhënësi i Departmanetit amerikan të shtetit, Filip Krouli, duke u shprehur për zhvillimet në Egjipt.
XS
SM
MD
LG