Ndërlidhjet

AI: Torturë në burgjet e Irakut


Forcat irakiane të sigurisë përdorin tortura dhe mënyra të tjera të keqtrajtimit për të nxjerrë rrëfime nga të paraburgosurit që mbahen ilegalisht, thuhet në raportin e Amenesty International.

Organizata vë në pah se dhjetëra të bugosur kanë vdekur si pasojë e torturave që nga viti 2004.

Sipas raportit, Gjykata Irakiane e Krimeve shpesh i dënon të bugorsurit në bazë të dëshmive të marra nën torturë.

AI thotë po ashtu se ministria e brendshme dhe e mbrojtjes veprojnë në objekte sekrete burgimi. Autoritetet irakiane kanë mohuar të ketë vende të tilla sekrete.
XS
SM
MD
LG