Ndërlidhjet

Ushtria mbështet planin e Mubarakut


Armata e Egjiptit e ka mbështetur planin e presidentit Hosni Mubarak për bartje të pushtetit.

Në deklaratën në televizionin shtetëror, Këshilli i Lartë i ushtrisë tha se e mbështet kalimin e një pjese të kompetencave nga Mubaraku te nënpresidenti Omar Sulejman.

Ushtria gjithashtu premtoi zgjedhje të lira e të drejta këtë vit, por nuk caktoi një datë, dhe premtoi se do t'i vëzhgojë mashtrimet zgjedhore.

Armata paralajmëroi kundër çdo kërcënimi të sigurisë kombëtare, dhe bëri thirrje për kthimin e jetës normale në vend.

Ushtria premtoi që ta heqë gjendjen e jashtzakonshme sapo të përfundojë situata aktuale.

Protestuesit janë zotuar të dalin sot në numër të madh pasi Mubaraku refuzoi të largohet menjëherë.
XS
SM
MD
LG