Ndërlidhjet

Nokia dhe Microsoft në luftë kundër “smartphone”


Kompania më e madhe e telefonave celularë, Nokia, dhe gjiganti amerikan, Microsoft, po punojnë së bashku për t’ua kaluar kompanive Google dhe Apple në tregun e atyre që njihen si “smartphone” – telefonat me aplikime të shumta.

Partneriteti mes këtyre dy kompanive do të shoqërohet edhe me shkurtime të vendeve të punës në pjesë të ndryshme të globit.

Tregu financiar ka reaguar negativisht pas lajmit, çfarë është shoqëruar me rënien e vlerës së akisoneve të Nokia-s.
XS
SM
MD
LG