Ndërlidhjet

BE dhe FMN miratojnë ndihmën për Greqinë


Bashkimi Evropian dhe Fondi Monetar Ndërkombëtar kanë miratuar paketën e re të ndihmave për Greqinë, në vlerë prej 15 miliardë dollarësh.

Megjithatë, të dyja institucionet kanë paralajmëruar se plani i rimëkëmbjes së Greqisë mund të rrezikohet nëse qeveria nuk arrin të shpejtojë reformat fiskale dhe të rrisë shkallën e privatizimeve.

Athina tashmë ka shkurtuar shpenzimet publike, ka ngrirë pensionet dhe ka rritur taksat, për të përmbushur kushtet e paketës së shpëtimit prej 110 miliardë eurosh dhe për të shmangur falimentimin.
XS
SM
MD
LG