Ndërlidhjet

Iraku ua zvoglon pagat ministraveSekretari i përgjithshëm i kabinetit qeveritar të Irakut, Ali al-Alak tha se qeveria planifikon t'i zvoglojë pagat e ministrave dhe deputetëve, pasi në protestat kundër korrupcionit dhe shërbimeve publike e humbi jetën një i ri.

Me projekt-ligjin e ri, pritet të kursehen të paktën 19 milionë dollarë në vit

Masat parashohin që kryeministri Nuri al-Maliki në vend të 27.000 dollarë të marrë 10.100 dollarë në muaj, kurse 42 ministra dhe 325 deputetë të paguhen nga 6.200 dollarë në muaj nga 10 mijë sa paguhen aktualisht.
XS
SM
MD
LG